Skogsvannet Kjelen

Den gamle skiløypa gikk over vannet Kjelen, som ligger ved foten av Slottsåsen. Vannet har kanskje fått navnet sitt fordi det var som å kikke ned i bunnen av en kjele fra stupkanten på østsiden. Men det var før. Nå er stupene fortsatt der, men godt tilgrodd med stor skog. Bildet viser innløpet i nordenden. Også her var det kvekkekor.

Skogsvannet Kjelen

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Jun 2017

Bakveien til Slottet fra Stuevannet

Av Odd Tore Saugerud

Vi var på Slottet i oktober 2012, da med oppstigning på Langliasiden. Samme vei igjen er kjedelig, så da måtte jeg utforske andre muligheter. Stuevassdalen og den gamle skiløypetraséen fra Stuevann (ikke merket på Mdb-kartet) var en mulighet. Myra og bekken i dalen ble forsert med balansering på granstrangler og halvmorkne vindfall.

01 Jun 2017

Her snudde padleekspedisjonen

Av Nina Didriksen |

Digre kvaser av trær og kvist gjorde det nesten ufremkommelig på tur opp Overfloden, eller Sørkedalselva for dem som ikke kjenner tv-serien Professor Drøvels hemmelighet. Men for de innvidde passer det jo bra at stedet vi snudde ligger like ved Hadeland gård.

01 Jun 2017

Hverdagspadling opp Overfloden

Av Nina Didriksen |

Torsdag ettermiddag la vi ut på padletur opp Sørkedalselva, også kjent som Overfloden, etter NRK-serien fra 1979 om Professor Drøvels hemmelighet. Det ble en spennende mikroekspedisjon som frister til gjentakelse. Elva er noen steder veldig grunn, og andre steder henger det trestammer utover og gjør det nesten ufremkommelig.