Bakveien til Slottet fra Stuevannet

Vi var på Slottet i oktober 2012, da med oppstigning på Langliasiden. Samme vei igjen er kjedelig, så da måtte jeg utforske andre muligheter. Stuevassdalen og den gamle skiløypetraséen fra Stuevann (ikke merket på Mdb-kartet) var en mulighet. Myra og bekken i dalen ble forsert med balansering på granstrangler og halvmorkne vindfall.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Jun 2017

Her snudde padleekspedisjonen

Av Nina Didriksen |

Digre kvaser av trær og kvist gjorde det nesten ufremkommelig på tur opp Overfloden, eller Sørkedalselva for dem som ikke kjenner tv-serien Professor Drøvels hemmelighet. Men for de innvidde passer det jo bra at stedet vi snudde ligger like ved Hadeland gård.

01 Jun 2017

Hverdagspadling opp Overfloden

Av Nina Didriksen |

Torsdag ettermiddag la vi ut på padletur opp Sørkedalselva, også kjent som Overfloden, etter NRK-serien fra 1979 om Professor Drøvels hemmelighet. Det ble en spennende mikroekspedisjon som frister til gjentakelse. Elva er noen steder veldig grunn, og andre steder henger det trestammer utover og gjør det nesten ufremkommelig.

31 Mai 2017

Siste skitur i Marka på villsnø

Av Tom Stensaker |

I dag, 31. mai, var det bare 20 meter igjen med snø/is ved Oppkuvbekken, men vi greide mila vår og gikk 500 ganger frem og tilbake. Til slutt var det bare grus og sørpe igjen, og dermed var det slutt på en av de lengste skisesongene vi har opplevd, 210 dager sammenhengende fra 3. november til 31. mai, nesten syv måneder og 1120 mil!