Trehørningsdemningen 23. mai 2017

Fra nord i Kampesetervika er det god utsikt til Trehørningsdemningen og byggeaktivitetene der. Bildet viser at i østenden ser vannsiden ut til å være ferdigstøpt, mens det mot vest fortsatt er forskalinger og full aktivitet. Bilde nr. 27130 viser dette i mer detalj.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

23 Mai 2017

Fortsatt lenge til prammen får vann over kjølen

Av Odd Tore Saugerud

Planene for renoveringen av demningen i Trehørningen gikk ut på at nå i mai skulle vannstanden være tilbake på normalt nivå. Slik gikk det ikke, og det er nå lenger ned til vannet enn på bilde nr. 26121 fra 28. september i fjor. Prammen er den samme som på bilde nr. 26122, men har i løpet av vinteren endt opp med kjølen i været, neppe som en konsekvens av naturkrefter.

17 Mai 2017

På jakt i skogen på nasjonaldagen

Av Nina Didriksen

Det er mange måter å bruke en fridag på. Nasjonaldagen ble brukt delvis til tradisjonelle sysler i bunadkategorien og delvis på tur i skogen. Et innslag på sistnevnte var en geocache eller turboks med informasjon om Tømtekleivene.

20 Mai 2017

Endelig et bilde fra Sølvsberget

Av Nina Didriksen

Det er mange bilder i Markadatabasen der Sølvsberget er synlig, men hittil ingen bilder tatt på stedet. Her nærmer vi oss toppen av dette hadelandske landemerket, som faktisk er en gammel vulkan. Langs stien opp er det informasjonsplakater om skog og natur, og på toppen kan du lese om geologien i området.