Sol og regn fra trærne

Der varmlufta kom til, dryppet det godt fra trærne, særlig der det var sol i tillegg. Her i løypa mellom Burudvann og Vensåsseter var det nylig kjørt med matte, men snølaget var tynt, og i bakkene stakk steiner opp eller lurte rett under snøen. OK oppover, ikke særlig bra nedover.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

17 Feb 2017

Tynget av is og snø

Av Odd Tore Saugerud

På nordsiden av Vensåskollene har isen fra siste regnvær og snøfallet etter dette holdt godt stand. Men det er ikke uten grunn at Atie ser litt skeptisk ut til å passere under treportalen: Mild luft gjorde snøen våt og tung, og fotograf og kamera har akkurat fått en forfriskende snødusj. Stiene er vinterfine, knapt nok is, ingen bløte myrer. Det er mange muligheter for de som vil på tur, men som ikke må ha ski på bena.

17 Feb 2017

Marka i sol, Vestre Bærum i dis, Oslofjorden i tåka

Av Odd Tore Saugerud

Om skiføret er i tynneste laget mange steder, er stinettet godt egnet til turer til steder hvor det er i bratteste laget for skiløyper. Vensåskollene fra syd er et slikt sted. Denne dagen kom tåka tidlig sigende inn fra Oslofjorden, og gjorde tur i lavlandet uaktuelt. Her oppe var det strålende sol og plussgrader, nærmest påskestemning. Kolsås med Kolsåsbakken i venstre del av bildet, Eineåsen med Krydsbybakken i høyre del.

17 Feb 2017

Beveraktivitet ved Søndre Morttjennet

Av Thore Knudsen |

Beveren er i aktivitet ved Søndre Morttjennet. Han har felt lauvtrær i lia opp for tjernet, dratt kvister med seg over vegen og skisporet, ned på tjernet og inn i beverhytta.