Vi starter på bånn

Det er jo litt stusslig å starte slik på "skitur" i slutten av januar, men det er da i hvert fall hvitt så tidlig på dagen. Det var 51 deltagere med på seniorturen som gikk over Ekeberg, Brannfjell og Ryen varde.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

24 Jan 2017

Noen ganger må man hjelpe naturen litt

Av Skiforeningen |

Her er det løypebasene Lars og Petter nord i Nordmarka som spar snø for å fylle på i utsatte partier i løypa mellom Gjerdingen og Kalvedalen.

24 Jan 2017

Sol og snø ved Østre Purvollen

Av Odd Tore Saugerud

Fotografen ankom Østre Purvollen akkurat da dagens siste solstråler traff de nokså slitne husene der. Tynt snødekke også her, skare som ikke bærer. Løypa fra Damtjern til Langvann var kvistet over Damtjern, så fulgte et stykke gjennom glissen skog med steiner som stakk opp, og deretter var det helhvitt gjennom det åpne området videre. Gammel prepping med scooter, og sparsomt med skispor. Fra Åsa langs veien oppover var det stort sett bart helt til den nederste parkeringsplassen før Damtjern, da ble det plutselig brøytekanter og snø i terrenget. Ingen skiløpere eller ferske skispor var å se.

24 Jan 2017

Sommersti og tømmervei i Høgåskleiva

Av Odd Tore Saugerud |

Nå når løvtrærne har mistet bladene og vegetasjonen på marken har visnet og falt, er det lett å se at det er to fâr i Høgåskleiva: et bratt og veltråkket, og et slakere, bredere og mer overgrodd. Det siste er etter en tømmervei som fortsatte over myrene nedenfor kleiva, mens det første er en sommersti som tar en kortere, tørrere og mer kupert rute nedover mot Østre Purvollen.