Bare peisen og grunnmuren står igjen

Litt lenger mot syd står disse hytterestene. Resten av selve hytta ligger innpakket i presenninger i skogen bak hytta, mens inventaret ligger spredt overalt rundt grunnmuren. Det var ikke synlige spor etter brann, så det er ikke lett å gjette seg til hva som har skjedd her.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

28 Nov 2016

To etasjer og loft, innlagt strøm, men ingen vei

Av Odd Tore Saugerud

På selve toppen av Bessliåsen troner denne store og velholdte hytta. Sannsynligvis ei firmahytte med mange bekvemmeligheter og fin utsikt fra annen etasje, men ingen vei, i alle fall ikke noen synlig under snøflekkene. Selv om ingen var der, sto et vindu helt åpent. Ingen spor etter innbrudd, men jeg kilte det fast i lukket stilling med en treflis for å unngå regn og snøføyke inn.

28 Nov 2016

Flott utsikt, men her står bare flaggstangfoten igjen

Av Odd Tore Saugerud

Utsikten fra Bessliåsen er flott i flere retninger, det kommer bare an på hvor man står. Bildet viser utsikten mot vest: fra venstre Fløyta mot Sørkedalen og Sørkedalen i bakgrunnen, så Hvitsteinåsen med litt av Hvitsteinvann foran Mærraskallen, og til høyre bak denne Tryvannshøgda med Wyllerløypa og Tryvannstårnet. Bare grunnmuren og flaggstanga minner om at her lå det en gang en ganske stor hytte.

28 Nov 2016

På nordtoppen, men i fritt forfall

Av Odd Tore Saugerud

Teksten til markadatabasestedet Bessliåsen fremhever utsikten og hyttene. Her burde utsikten vært topp, for denne ganske store laftehytta ligger helt på nordtoppen av Bessliåsen. Men her har skogen igjen omsluttet den, og den har nok kommet forbi stadiet der den fortsatt kan reddes med rimelig innsats.