Nysnø på Ringkollen

Løypebasen har målt nysnøen på Ringkollen. Riktignok bløt snø, men vi er glade for alt som kommer.

Nysnø på Ringkollen

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

17 Nov 2016

Lav sol over tynn is

Av Kjersti von Krogh

Etter at flere dager med lavtrykksaktivitet har tatt fra oss skiføret for en stund, ble det i dag en flott, kjølig novemberdag. En natt med litt kulde var nok til at barfrosten igjen dominerte, klar for nye snøfall.

15 Nov 2016

Løkkafossen: et litt uvanlig hus

Av Odd Tore Saugerud

På nordsiden av fossen, med utsikt mot elva og Trulsrudkollen, og nå også Krydsbybakken, står dette lille huset. Grunnmuren er av murt gråstein, meget kraftig utført i forhold til husets størrelse, og det er en rommelig, overdekket veranda på stolper langs hele langsiden. På veggen der er det bundet fast to store høyttalere, og det er en parabolantenne med tre mottagerhoder på endeveggen. Det er ingen vei dit, bare et tråkk i jordekanten fra Kirkebyveien. I tillegg er det et skjul som er nesten fullt av grovkledd løvtreved. Det må ha vært en nokså spesiell person som har holdt til der.

15 Nov 2016

Løkkafossen: demningen sett fra vannsiden

Av Odd Tore Saugerud

Bildet viser en gråsteindemning lokalt forsterket med betong. Den har brukket tvers av der overløpet var. Enden av tømmerrenna, to solide gråsteinmurer, er godt synlig i venstre side av bildet. Trevarefabrikken lå på høyre side av fossen, og der står fortsatt to turbiner som drev maskinene.