Bikkjevann en noe sur oktoberdag

På Åmotkollane var det dårlig med løv på trærne, men myrene hadde fortsatt farge, og vannliljebladene holdt seg flytende. Det var ikke tendens til is på vannene eller tele i myrene.

Bikkjevann en noe sur oktoberdag

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Okt 2016

Hellerudmyra: den opprinnelige slipp-plassen «Hans»

Av Odd Tore Saugerud

Som nevnt under bilde nr. 26186 var Hellerudmyra den opprinnelige slipp-plassen «Hans» , men plassen ble etter hvert flyttet til Krydsbymyra. Dette er Hellerudmyra, litt større i utstrekning, men kanskje litt vanskeligere tilgjengelig for slippgjengen.

15 Okt 2016

Fortsatt litt høstfarger ved Setervann

Av Odd Tore Saugerud

I området Åmotkollane har det vært nokså vindfullt fra nord, og de fleste trærne har mistet bladene. Men på nordsiden av Setervann er det fortsatt noen bjørker med bladene i behold.

15 Okt 2016

Krydsbymyra: slipp-plass på slutten av krigen

Av Odd Tore Saugerud

«Artilleristen lager spekepølse». Denne meldingen over radioen fra London annonserte slipp over slipp-plassen «Hans»/»Pommel 10», Krydsbymyra, natt til 23. februar 1945. 19 fallskjermer med 2,5 tonn våpen og ammunisjon ble sluppet over myra den natten. Her er nå både minnesmerke, opplysningstavle og kjentmannspost. «Hans» hadde blitt flyttet fra Hellerudmyra sydøst for Krydsbymyra, se bilde nr. 26188, og av den grunn var det fly som ikke fant riktig sted og måtte slippe lasten andre steder.