Fortsatt litt høstfarger ved Setervann

I området Åmotkollane har det vært nokså vindfullt fra nord, og de fleste trærne har mistet bladene. Men på nordsiden av Setervann er det fortsatt noen bjørker med bladene i behold.

Fortsatt litt høstfarger ved Setervann

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Okt 2016

Krydsbymyra: slipp-plass på slutten av krigen

Av Odd Tore Saugerud

«Artilleristen lager spekepølse». Denne meldingen over radioen fra London annonserte slipp over slipp-plassen «Hans»/»Pommel 10», Krydsbymyra, natt til 23. februar 1945. 19 fallskjermer med 2,5 tonn våpen og ammunisjon ble sluppet over myra den natten. Her er nå både minnesmerke, opplysningstavle og kjentmannspost. «Hans» hadde blitt flyttet fra Hellerudmyra sydøst for Krydsbymyra, se bilde nr. 26188, og av den grunn var det fly som ikke fant riktig sted og måtte slippe lasten andre steder.

15 Okt 2016

Kollevann: båthus uten båt, men med gjennomsikt

Av Odd Tore Saugerud

Båthuset ved vestenden av Kollevann er tomt, og snart er det heller ikke båthus her lenger. Siden besøket her for nær fem år siden har halve taket forsvunnet.

15 Okt 2016

"Melisdryss" på Ringkollen

Av Torgeir Stenstad

I dag ca. 0 grader og over 600 meter hadde trærne fått et tynt snølag og varslet om at vinteren ikke er langt unna. Vi er her ved Tvetjerna sør for Øyangen, og i der fjerne skimtes Rughaug på 681 moh.