Krydsbymyra: slipp-plass på slutten av krigen

«Artilleristen lager spekepølse». Denne meldingen over radioen fra London annonserte slipp over slipp-plassen «Hans»/»Pommel 10», Krydsbymyra, natt til 23. februar 1945. 19 fallskjermer med 2,5 tonn våpen og ammunisjon ble sluppet over myra den natten. Her er nå både minnesmerke, opplysningstavle og kjentmannspost. «Hans» hadde blitt flyttet fra Hellerudmyra sydøst for Krydsbymyra, se bilde nr. 26188, og av den grunn var det fly som ikke fant riktig sted og måtte slippe lasten andre steder.

Krydsbymyra: slipp-plass på slutten av krigen

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Okt 2016

Kollevann: båthus uten båt, men med gjennomsikt

Av Odd Tore Saugerud

Båthuset ved vestenden av Kollevann er tomt, og snart er det heller ikke båthus her lenger. Siden besøket her for nær fem år siden har halve taket forsvunnet.

15 Okt 2016

"Melisdryss" på Ringkollen

Av Torgeir Stenstad

I dag ca. 0 grader og over 600 meter hadde trærne fått et tynt snølag og varslet om at vinteren ikke er langt unna. Vi er her ved Tvetjerna sør for Øyangen, og i der fjerne skimtes Rughaug på 681 moh.

12 Okt 2016

Høst i Maridalen

Av Erik Unneberg

Fra Barlindåsen i Lillomarka var det i ettermiddag god utsikt mot Maridalen, selv om det var overskyet. Det var høstlig med et par-tre varmegrader her i dag.