Løytnantshytta/Røkleivhytta: rester av en ovn og et lokalt vannverk(?)

Det nyeste turkartet over området syd i Nordmarka viser to ruiner der Løytnantshytta lå. Vi synfor området, men fant ikke flere spor etter enda en hytte. Derimot var det en ganske ødelagt vedovn øst for hytta, og noen rustne dunker og et galvanisert vannrør som kunne tyde på at det hadde vært eget vannreservoar der.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

06 Okt 2016

Ruinen etter Løytnantshytta/Røkleivhytta

Av Odd Tore Saugerud

Nei, Røkleivhytta/BUL-hytta har ikke brent ned. Det har derimot Løytnantshytta, som lå noe høyere og lenger vest på samme rygg. Bygget i 1898 av 14 unge løytnanter, brent ned av tyskerne i 1944/45. Atie speider etter restene av den praktfulle utsikten derfra, men den er ødelagt av trær utenfor og inni ruinen.

06 Okt 2016

Hyttliputten mellomstasjon

Av Odd Tore Saugerud

Taubanen fra toppen av Wyllerløypa til Tryvannshøgda går ned i dalen ved Hyttliputten, hvor det er påstigning i begge retninger. Det er første gang jeg ser en stolheis med et slikt arrangement. Terrenget her kan neppe kalles urørt.

06 Okt 2016

Tryvannsgrana i helfigur

Av Odd Tore Saugerud |

I forhold til størrelsen har Tryvannsgrana det trangt der den står blant andre ikke helt små graner, men med ekstra vidt vidvinkelobjektiv er det likevel mulig å få et bilde av den i helfigur. Stien helt nede langs bredden av Store Tryvann anbefales for de som vil se den på nært hold. Grana er lett å se og lett tilgjengelig fra denne, og utsikten over vannet er heller ikke å forakte.