Manntjerns skyggeside

Nå, rett etter høstjevndøgn, når ikke sola lenger ned på vestenden av Manntjern sent på ettermiddagen. Men hva gjør det når den fortsatt lyser opp den høstgule bjørka på midtodden som på dette bildet? Kjentmannspost 2010-12.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

04 Okt 2016

Guribrenna: et hogstfelt til glede og utsikt

Av Odd Tore Saugerud

Blindveien fra Sandungskalven til snuplassen på Guribrenna stiger 175 meter på 2,4 km, og sørger for at pulsen holder seg på et bra nivå hele veien opp. Mesteparten av strekningen går den i store hogstfelt. Ned igjen på ettermiddagen ble det heller kjølig, og da var det godt å kunne ta en stopp i sola og nyte utsikten over Sandungskalven, østlige deler av Store Sandungen, og omliggende åser helt til Tryvannshøgda 18,2 km lenger syd. På grunnlag av peiling på kartet ser den høyeste åsen på høyre side ut til å være Heikampen.

04 Okt 2016

Heksekostgrana på Guribrenna har fått konkurrenter

Av Odd Tore Saugerud |

I Kjentmannshåndboka 1998-2000 står det at du ser Heksekostgrana på lang avstand. Det stemte nok da, men nå, snart 20 år senere, har granene i området skutt kraftig i været, og er både høye og tette. Men den er fortsatt synlig fra veien ned til Sandungskalven rett før den første svingen etter snuplassen innerst i veien, på venstre hånd (nordøst), ca. 40 meter fra veien.

04 Okt 2016

Revshammaren 620 moh.: «Hennys skrekk»

Av Odd Tore Saugerud

I den brattsidete dalen mellom toppen på 620 moh. og naboen i vest er det på en skrent boltet fast et metallskilt med teksten "Hennys skrekk". I "Nordmarka - merker og mysterier" forteller Sverre Grimstad at i dette området hadde Henny (Henriette) Løvenskiold, gift med Carl Otto Løveskiold (1898-1969), et stygt fall på ski vinteren 1942-43 med bruddskade til følge. Hun må ha vært en svært dristig dame, for fortsettelsen av den lille dalen ned til Revshammerdalen er svært bratt og vanskelig også på sommerføre. Det prøvde jeg ut uten å vite om bakgrunnen til skiltet.