Revshammaren 620 moh.: «Hennys skrekk»

I den brattsidete dalen mellom toppen på 620 moh. og naboen i vest er det på en skrent boltet fast et metallskilt med teksten "Hennys skrekk". I "Nordmarka - merker og mysterier" forteller Sverre Grimstad at i dette området hadde Henny (Henriette) Løvenskiold, gift med Carl Otto Løveskiold (1898-1969), et stygt fall på ski vinteren 1942-43 med bruddskade til følge. Hun må ha vært en svært dristig dame, for fortsettelsen av den lille dalen ned til Revshammerdalen er svært bratt og vanskelig også på sommerføre. Det prøvde jeg ut uten å vite om bakgrunnen til skiltet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

04 Okt 2016

Revshammaren 620 moh.: trigonometrisk punkt, men ikke høyest

Av Odd Tore Saugerud

Dette er toppen på kollen på bilde nr. 26149: bolten som viser at dette er et trig.punkt og et av festene til bena. Selve tårnet har rast ned for lengst, og restene ligger nordøst på kollen. Utsikten herfra er vid, unntatt mot vest. Dette skyldes tre topper lenger vest som er høyere, men bevokste med trær og ikke like markante. Utsikten derfra er også dårligere, selv om de to nærmeste begge er over 625 moh.

06 Okt 2016

Revshammaren 620 moh.: en skarp hvalrygg

Av Odd Tore Saugerud

Den østligste kollen på Revshammaren er også den mest markante: en glattslipt og rund, men likevel ganske skarp steinrygg, ikke ulik profilen til Kustein på Krokskogen, se bl.a. bilde nr. 14827. Veien opp dit fra nord går opp en ganske bratt bergvegg med stup og skrenter med noen smådaler som kan krabbes innimellom. Kjentmannspost 1992-94.

04 Okt 2016

Søndre Branntjern sett fra sydenden

Av Odd Tore Saugerud

Et greit veivalg mot Revshammaren fører naturlig forbi sydenden av Søndre Branntjern, hvor det var kjentmannspost i perioden 1990-92. Et vakkert lite skogstjern med flytetorver langs bredden, og noen stup som avveksling. Ganske urørt natur uten stier og flatehogster, men med gråspett og elger.