Bekken ut av Elgsrudtjernet

Som beskrevet i teksten til bilde nr. 26067, er utløpet fra Elgsrudtjernet nokså usynlig. Men etter om lag 25 meter dukker bekken opp i gras og mose, som vist på dette bildet. Det gamle treet med mange kjuker kan være et godt veimerke for de som ikke går etter GPS. Tjernet er godt synlig i bakgrunnen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

21 Sep 2016

Grensefurua ved Oslos sydligste punkt

Av Odd Tore Saugerud

Grensefurua står på en liten avlang kolle, og er markert både med innskårne kryss og gammel, nærmest oransje maling. Terrenget her er ganske tettvokst og ikke særlig oversiktlig, men ved å følge bekken og stadig se seg tilbake blir merkingen godt synlig. Mellom trærne og over vindfallene er det mulig å skimte Elgsrudtjernet.

21 Sep 2016

Ved utløpet fra Elgsrudtjernet

Av Odd Tore Saugerud

Elgsrudtjernet er et meget lite tjern som ligger nordvest for Slettåsen i Sørmarka. Terrenget fra den forholdsvis flate Slettåsen mot tjernet er bratt med lange stup. Tjernet ligger helt syd i Oslo fylke, og grensens sydligste punkt er nær bekken ut fra tjernet. Men, som bildet viser, er utløpet helt gjengrodd med mose og nokså usynlig. Elgsrudhytta er så vidt synlig i bakgrunnen et stykke opp fra tjernet.

18 Sep 2016

Veivalg ved Mobråtan

Av Karl J. Gurandsrud

Rett ved plassen Mobråtan ligger et viktig kryss for stinettet i Vestmarka. Her gjøres også oppmerksom på at Norges første turorientering, Askeladden, startet her for 50 år siden (1966).