Sensommer ved Hammerfossen

En varm og fin augustkveld var det et jevnt sig av folk på broen over Hammerfossen. Dette er Lysakerelva et steinkast (eller utslag) fra Bogstad golfbane. Geocachen var også på plass, så fotografen var fornøyd med besøket.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Aug 2016

Siste solgløtt på Vettakollen

Av Nina Didriksen

Radarkulen på Haukåsen i Østmarka er lett å se i kveldssol, det samme er bebyggelsen ved markagrensen. Bildet er tatt fra Frognerseteren, og i forgrunnen skimtes det siste sollyset på Vettakollen.

14 Aug 2016

Rentvannsreservoaret til Toresplassen 2016: fri gjenvekst

Av Odd Tore Saugerud

I 2005 var dette en litt trolsk skogsidyll, se bilde nr. 14601, men i 2011 kom det midt i et flatehogstområde og ble en gjengroingsdam omgitt av kvist, se bilde nr. 14597. Og nå, i 2016, har naturen fått anledning til å utfolde seg fritt omkring det. I sol og med blå himmel ser det ganske vakkert ut, men «personligheten» er fullstendig forandret. Tilgroingen fortsetter med gras og vannplanter. Selve flatehogstområdet har tørrkvist under et tett dekke av bregner og bringebærkratt, og begynner å bli vanskelig å passere. Utviklingen videre blir spennende. Jeg vil følge den opp med passende mellomrom.

11 Aug 2016

Tømmerrenna fra 1939

Av Odd Tore Saugerud

Dette er et nærbilde av hogstfeltet på bilde nr. 25867. Flatehogsten har avdekket jernrenna fra der den krysset Smeddalen og videre østover. Omfattende kanthogst langs veien til Svarten har gjort at renna også er synlig nærmere Svarten. Om jeg finner et kart hvor rennetraséen er tegnet inn, går det gjerne mot et lite prosjekt om renna og fløtingen fra Svarten til Langlivannet.