Tømmerrenna fra 1939

Dette er et nærbilde av hogstfeltet på bilde nr. 25867. Flatehogsten har avdekket jernrenna fra der den krysset Smeddalen og videre østover. Omfattende kanthogst langs veien til Svarten har gjort at renna også er synlig nærmere Svarten. Om jeg finner et kart hvor rennetraséen er tegnet inn, går det gjerne mot et lite prosjekt om renna og fløtingen fra Svarten til Langlivannet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

11 Aug 2016

Sandbekkmanas midtre åsrygg trigonometrisk punkt 618 moh.

Av Odd Tore Saugerud

På toppen, men bak vardesteinen, står fastbolten som er selve trigpunktet, med beslagene til trigtårnets ben og de siste rester av selve tårnet rundt seg. I bakgrunnen henger fortsatt kjentmannsposten fra 2010-12, og lengst i bakgrunnen kan Oslofjorden skimtes.

11 Aug 2016

Utsikt fra Sandbekkmanas midtre åsrygg mot syd

Av Odd Tore Saugerud

Selv om selve toppen sett fra Høgflaka er helt gjemt av trær, er det et ganske bart parti som rager opp over de fleste tretoppene når man først kommer opp dit. Her er utsikten mot syd, mot Oslofjorden og Nesoddtangen med Sunnaas, med Tryvannstårnet og masta til venstre i bildet.

11 Aug 2016

Her var kjentmannsposten 1994-96

Av Odd Tore Saugerud |

Posten står på en bjørk ved utoset av det idylliske, lille vannet, sier Kjentmannshåndboka fra 1994–96. Og det stemmer, for her er fortsatt spor etter festeskruene i trestammen under «skiltet» som står der. Og vannet er sikkert like idyllisk i sollyset i dag som det var den gang.