På toppen, men bak vardesteinen, står fastbolten som er selve trigpunktet, med beslagene til trigtårnets ben og de siste rester av selve tårnet rundt seg. I bakgrunnen henger fortsatt kjentmannsposten fra 2010-12, og lengst i bakgrunnen kan Oslofjorden skimtes.
TweetSelv om selve toppen sett fra Høgflaka er helt gjemt av trær, er det et ganske bart parti som rager opp over de fleste tretoppene når man først kommer opp dit. Her er utsikten mot syd, mot Oslofjorden og Nesoddtangen med Sunnaas, med Tryvannstårnet og masta til venstre i bildet.
Posten står på en bjørk ved utoset av det idylliske, lille vannet, sier Kjentmannshåndboka fra 1994–96. Og det stemmer, for her er fortsatt spor etter festeskruene i trestammen under «skiltet» som står der. Og vannet er sikkert like idyllisk i sollyset i dag som det var den gang.
Kjentmannshåndboka fra 1994–96 berømmet de fine utsiktene fra Sandbekkmana/Høgflaka, og dette gjentas i håndboken fra 2010-12. Her er utsikten mot syd, tatt med svært vidt vidvinkelobjektiv. Skogen vokser til, og gjør at man må gå omkring og sikte mellom trærne for å få oversikten. Helt mot venstre kan Oslofjorden skimtes. På nærmere hold kan man glede seg over blomstrende røsslyng, rødmende blåbærlyng med fortsatt gode bær, og tyttebær som begynner å bli røde over det meste. «Snarveien» rett opp lia fra Styggedalshytta til putten tok rett under en time å gå.