Igletjern: en idyll i aftensol

Igletjern, langs veien mellom Bysetermåsan og Vangen, må være det lettest tilgjengelige og mest besøkte Igletjernet i Østmarka, men likevel fant jeg ingen bilder av det i Markadatabasen. Men her er det, i fin aftensol og med to optimistiske fiskere langs vestbredden. I vannet kan man ane en rød dupp og snøret til den nærmeste fiskeren. Fotografen var mer interessert i de små gule flekkene i nedre høyre hjørne, som var både smakfulle og vitaminrike.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Jul 2016

Kløftetjern: beverhytter med hull inn til selve hytta

Av Odd Tore Saugerud

På begge de to beverhyttene er det ryddet kvister og laget hull inn i selve hytta. Vi har ikke sett tilsvarende på noen av de etter hvert ganske mange forlatte beverhyttene vi har undersøkt. Har det blitt gjort av to- eller firbente jegere?

24 Jul 2016

Kløftetjern: to gamle beverhytter

Av Odd Tore Saugerud

På vestsiden av tjernet ligger det to gamle beverhytter ved siden av hverandre. De er tydelig separate, og har ingen felles inngang.

24 Jul 2016

Kløftetjern: bratte sider i øst og vest, men ingen kløfter

Av Odd Tore Saugerud

Navnet Kløftetjern tyder på at tjernet ligger i eller nær en trang kløft. Her er riktig nok sidene i både øst og vest bratte og fulle av stup og skrenter, men noen tydelige kløfter klarte vi ikke å finne. Derimot er det en lang, lav tange som nesten deler tjernet i to, så «kløft» har kanskje noe med å kløve å gjøre i dette tilfellet?