Gjevikputten: en vakker myrputt omkranset av hvite vannliljer

Med sin nærmest ubrutte ramme av hvite vannliljer er Gjevikputten et vakkert skue. Lise Henriksen har en forklaring på navnet i teksten til sitt stemningsfulle vinterbilde, bilde nr. 8064. Men på Markadatabasens kart i stor målestokk kalles putten for Vardåsputten, med utløp bare til Askevann, mens det i mindre målestokk og i virkeligheten også har utløp til Steinsjøen. På samme kart heter åsen nord for vannet Vardåsen, mens den på andre kart over området heter Vælsåsen. Kart skal nytes med forsiktighet!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Jul 2016

Gjevikputten: en tidligere beverdam

Av Odd Tore Saugerud

Gjevikputten ligger i nord mellom Steinsjøen og Kløftetjern. En vakker myrputt med døde trær i myra. Typisk for områder som tidligere har vært oppdemt, f.eks. av beverdemninger. Her hadde demningen ligget noe lenger ned langs utløpet fra putten.

24 Jul 2016

Hvalrygg og badegjest i Steinsjøen

Av Odd Tore Saugerud |

Varmt og fuktig vær for tiden, og temperaturen i vannet i skogsvannene begynner å bli fristende for en svømmetur. I august 2013 fant Atie ut at det var for kaldt til lufttørking her, se bilde nr. 19896, men nå lå forholdene til rette for et bad og en nærmere undersøkelse av hvalryggen. Vannet var friskt på dypet, behagelig på grunnene, hvalryggen var grunn, rund, og glatt.

24 Jul 2016

Søndag på Eiktunet - på "Gjøviks tak"

Av Eivind Molde

Strålende vær og stor utfart til Eiktunet, som ligger rett ved Øverby skistadion, og har panoramautsikt over Gjøvik og Mjøsa. Eiktunet kulturhistoriske museum er en del av Mjøsmuseet. Eiktunet har siden stiftelsen i 1954 tatt vare på hus, gjenstander og annet kulturhistorisk materiale fra Gjøvik-bygdene. Det er også kafe her.