Gule og hvite vannliljer over bunnstokker i Store Gryta

Det er bra med gule og hvite vannliljer i Store Gryta, og i det klare vannet og ettermiddagssol var også bunnen godt synlig. Vi oppdaget at gule vannliljer har både overflateblad og bunnblad, mens hvite bare har overflateblad. Så nå kan vi se forskjell også når vannliljene ikke blomstrer.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Jul 2016

Den røde ura på østsiden av Store Gryta

Av Odd Tore Saugerud

Bilde nr. 16765 viser den røde ura på østsiden av Store Gryta på nært hold. Her er den slik den kan sees fra vestbredden, hvor rødberglavet setter farge på speilingen i vannet. Som bildet viser, dekker lavet bare en del av ura, og det forekommer omtrent ikke i de andre store urene langs østsiden.

08 Jul 2016

Kloppa over Grytebekken nord for Store Gryta

Av Odd Tore Saugerud

Nord for Store Gryta er Grytedalen flat og ganske bred. Grytebekken renner der bred gjennom et myr- og graslandskap. For den som kommer fra østsiden, ser det ikke ut til å være lett å krysse den før dalen blir trangere nærmere 400 meter vekk fra vannet. Men på vestsiden er denne kloppa bare 50 meter fra utløpet lett synlig og fortsatt passérbar. Uheldigvis har det ikke dannet seg en sti over til østsiden, så derfra er et søk i myr og høyt gras nødvendig.

07 Jul 2016

Ned mot Gjøvik

Av Eivind Molde

Det går bratt unna ned Brattengvegen. Fortsatt er det et stykke igjen til Gjøvik og Mjøsa, som vi kan se en liten del av i bildet.