Marka24 Magovika

Marka24, DNTs arrangement i Nordmarka, trakk nærmere 1000 turgåere ut på skikkelig langtur i helga. Det ble et døgn med sol og regn. Lørdag kveld var det flott stemning på alle måter ved posten i Magovika nord i Hakkloa. Sjelden stor trafikk her!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

19 Jun 2016

Marka24 Kikut

Av Line Mork

Marka24, DNTs arrangement i Nordmarka, trakk nærmere 1000 turgåere ut på skikkelig langtur i helga. Det ble et døgn med sol og regn. Natt til søndag regnet det kontinuerlig, og temperaturene sank til lue-votter-og-dunjakkenivå. Det hindret ikke deltagerne i å besøke posten og sanke poeng, som her på Kikut i 5-6-tiden søndag morgen.

18 Jun 2016

Edelløvskog og kampesteiner under Lille Kolsås (Kløv(er)kollen)

Av Odd Tore Saugerud

Kolsåsmassivet har tre markerte topper: Nordre Kolsås som er den høyeste, Søndre Kolsås med TV-masta som er den mest kjente, og Lille Kolsås eller Kløv(er)kollen, som er den laveste, men likevel en viktig del av massivets karakteristiske profil, se bilde nr. 20413 og bilde nr. 13715. Langs foten på vestsiden er det tett edelløvskog og kampesteiner, stup og store steinrøyser. Her utforsker datterdatter Vilde området for første gang, litt skeptisk etter akkurat å ha sett sin første stålorm.

12 Jun 2016

Lommedalsbanen: diesel for damp

Av Odd Tore Saugerud

Bilde nr. 25706 viser «Bjørkaasen» hensatt med dampen oppe, men uten vogner. Som dette bildet viser, ble dampdagen avviklet med diesellok. Bildet viser også hvorfor: trekkstanga i koblingen foran på loket hadde røket tvers av. Det hadde kanskje blitt litt for mye feiring i forbindelse med en 100-årsdag dagen i forveien. Men med sveising og riktig varmebehandling blir det nok nye muligheter for dampdager til høsten.