17. mai-flagging på de øvre Vensåsgårdene

Også Lommedalen var på sitt mest intenst grønne denne 17. maidagen. På de øvre Vensåsgårdene var det både grønt og flagg som blafret i nordavinden.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

17 Mai 2016

Vårgrønt rundt Stovivann

Av Odd Tore Saugerud

I år har Flaggspretten turorientering lagt vårpostene på Eineåsen slik at det er naturlig å gå langs stupkanten på sydsiden av åsen. Da får man med seg alle de fineste utsiktene mot syd, og mosjon opp og ned de tallrike kløftene i tillegg. Denne 17. mai-morgenen var det strålende sol, og et kaldt vinddrag fra nord holdt blådisen i sjakk, en fordel siden avstanden dit er 3,3 km i luftlinje. Landskapet hadde kledd seg i sitt fineste grønt, og på Horni flagges det i anledning dagen.

16 Mai 2016

Yrende liv på Kolsåstoppen

Av Erik Unneberg

Mange fant veien opp til Kolsåstoppen 2. pinsedag, da værgudene viste seg fra en generøs side. Utsikten herfra var som vanlig fantastisk.

16 Mai 2016

Ola Dilt 2013 og 1967: postbeskrivelse «Myr»

Av Odd Tore Saugerud

Norges første turorienteringsopplegg var Askeladden fra 1966. Ola Dilt startet opp i 1967, og feirer jubileet med to kart med poster fra startåret på datidens kart. Vi tok det andre av disse i går. Det øverste innfelte kartet er et utsnitt av kartet som ble brukt i 1967. Kartet er fra 1961 i målestokk 1 : 10 000 med 5 m ekvidistanse. Det nederste kartutsnittet er fra 2013, i samme målestokk, og viser samme område. Forskjellen er enorm, og egnet orienteringteknikk var også forskjellig. På det gamle kartet var kompass og til dels skrittelling nødvendig, i tillegg til å følge med på terrengformasjonene og velge grove ledelinjer. På det nye går det mye mer på presis kartlesing. På starten av 1970-tallet hendte det fortsatt at vi løp på de gamle kartene, f.eks. STKs Nøklevann - Haukås M 1 : 20 000 fra 1962, med enda færre detaljer. Bildet viser en post på Hestehullsåsen, en myr som er på begge kartutsnittene. Den kan plasseres ganske entydig ved å bruke begge kartene. Prøv selv!