(Nesten) bilfri vei i Sørkedalen

Zinoberveien er en alternativ vei for syklister som synes det er mange biler på Sørkedalsveien. Litt mer utfordrende terrengmessig, også. Tryvannsmastene skimtes på toppen av åsen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Mai 2016

En vårkveld ved Øverland bro

Av Odd Tore Saugerud |

Bekkeblom lyser fint opp i blåtimen, og gamle Øverland bro kan gjøre seg godt som bakgrunn. Tidligere var det stor bestand av blomsten på begge bredder av elva, men etter at det ble ryddet kratt rundt brua, blomstrer bare noen tuer på sydbredden.

15 Mai 2016

Øverland bro sett fra sydsiden

Av Odd Tore Saugerud

Omtrent alle bilder av Øverland bro er tatt fra nordsiden, hvor den er best synlig. Men det er også mulig å fotografere den fra sydsiden, hvor elven har gravd seg gjennom fire-fem meter med leirjord og ned til grunnfjellet. Her gjør den en ganske skarp S-sving. På nordbredden blomstrer hvitveisen fortsatt.

16 Mai 2016

En påbygget beverhytte ved Nøklevann

Av Odd Tore Saugerud

Det er mange ganske ferske spor etter beveraktivitet langs Nøklevann. Her er en beverhytte hvor det like ved er avgnagde bjørker med bladsprett, dvs. gnaget i fjor. Med dagens lave vannstand ligger hytta nå godt inne på land, men inngangspartiet er forlenget ned til vannet.