En påbygget beverhytte ved Nøklevann

Det er mange ganske ferske spor etter beveraktivitet langs Nøklevann. Her er en beverhytte hvor det like ved er avgnagde bjørker med bladsprett, dvs. gnaget i fjor. Med dagens lave vannstand ligger hytta nå godt inne på land, men inngangspartiet er forlenget ned til vannet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Mai 2016

Demningen ved Rustadsaga

Av Odd Tore Saugerud

Demningen ved Rustadsaga er nå avsperret område grunnet anleggsdriften. Likevel er det mulig å få en slags oversikt over tilstanden fra flytebryggene. Forskjellen fra bilde nr. 24497 fra 7. november i fjor er betydelig. Nå er vannstanden på sitt laveste og anleggsaktiviteten på sitt høyeste.

15 Mai 2016

Ved Sjødalsstrand

Av Lise Henriksen

Langs kyststien på Svartskog er det mange små strandidyller og fine bademuligheter. Litt kaldt å bade denne pinsedagen, men moro for ungene å leke i vannkanten. Vi ser tvers over Bunnefjorden mot Solbukta t.v. og Blylaget t.h.

15 Mai 2016

Vakre Oppegård kirke på Svartskog

Av Lise Henriksen

Kirken har friluftsgudstjeneste hver 1. pinsedag, men på grunn av iskald vind, ble den i dag holdt inne i kirken. Kirkestedet er fra tidlig middelalder, het opprinnelig Gierdarud kirke, og var lenge annekskirke under Nesodden. Den nåværende kirken ble innviet 1. november 1876, og er Oppegård kommunes eneste trekirke.