Nysnø i høyden

Nesten påskestemning i høydedragene i Lillomarka, hvor nattens nedbør var kommet som ca. 10 cm nysnø over 350 moh. Fra Linderudseterhøgdenes høyeste punkt på 381 moh. var det i dag vakker, klar utsikt gjennom snødekte trær mot Haukåsen og "golfballen" på toppen av radarstasjonen (357 moh).

Nysnø i høyden

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

26 Jan 2016

På tråkkede spor i skogsløypen ved Nordre Kjerrmostjern

Av Aina Grymyr

På tirsdag lå det enda noe snø igjen i skogsløypene i Østmarka, og de måtte benyttes før det varslede regnværet. Det var mye mindre snø på rundturen fra Bysetermåsan via Vangen enn forventet, og de beste forholdene var det mellom Vangen og Løkensetermyrene. Her hadde det ikke vært maskinprepareringen på 2 uker, men ivrige Østmarkinger har holdt skiløypene åpne gjennom myrlandskapet her. Bildet er tatt i løypekrysset ved Nordre Kjerrmostjern, like sør for Askevannet.

26 Jan 2016

På Skijeger-postjakt før snøen forsvinner for denne omgang

Av Aina Grymyr

Østmarka OK plasserer hver vinter ut 15 poster i Østmarka ifm. tur-orienteringen Skijeger'n. Post 13 ligger rett ved lille Vælsputten, mellom Kløftetjern og Løkensetermyrene. Her var det bare å forsiktig følge skitråkket over sørenden av vannet bort til posten, før turen fortsatte nedover Paradisdalen og Skjelbreia tilbake til bilen ved Bysetermåsan. Nå er nok dessverre denne løypen regnet bort...

28 Jan 2016

Påskevær i Lillomarka

Av Nina Didriksen

Det har kommet noen centimeter nysnø, og det er OK forhold på veiene i Lillomarka. Føret vekslet i dag mellom lett glassert og tørrsnø. Inne i skogen var det litt over null grader, og i solskinnet på Solemskogen viste termometeret syv plussgrader.