På tråkkede spor i skogsløypen ved Nordre Kjerrmostjern

På tirsdag lå det enda noe snø igjen i skogsløypene i Østmarka, og de måtte benyttes før det varslede regnværet. Det var mye mindre snø på rundturen fra Bysetermåsan via Vangen enn forventet, og de beste forholdene var det mellom Vangen og Løkensetermyrene. Her hadde det ikke vært maskinprepareringen på 2 uker, men ivrige Østmarkinger har holdt skiløypene åpne gjennom myrlandskapet her. Bildet er tatt i løypekrysset ved Nordre Kjerrmostjern, like sør for Askevannet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

26 Jan 2016

På Skijeger-postjakt før snøen forsvinner for denne omgang

Av Aina Grymyr

Østmarka OK plasserer hver vinter ut 15 poster i Østmarka ifm. tur-orienteringen Skijeger'n. Post 13 ligger rett ved lille Vælsputten, mellom Kløftetjern og Løkensetermyrene. Her var det bare å forsiktig følge skitråkket over sørenden av vannet bort til posten, før turen fortsatte nedover Paradisdalen og Skjelbreia tilbake til bilen ved Bysetermåsan. Nå er nok dessverre denne løypen regnet bort...

28 Jan 2016

Påskevær i Lillomarka

Av Nina Didriksen

Det har kommet noen centimeter nysnø, og det er OK forhold på veiene i Lillomarka. Føret vekslet i dag mellom lett glassert og tørrsnø. Inne i skogen var det litt over null grader, og i solskinnet på Solemskogen viste termometeret syv plussgrader.

21 Jan 2016

Utsikt sydover fra Vidvangshøgda

Av Oddbjørn Mantor

Løypa fra Dammyra over Vidvangshøgda var kjørt opp for første gang, og vi fikk en nydelig ettermiddagstur opp hit i sola. Sola gikk ned nøyaktig klokken 16.00, og da ble det kaldt.