Romjul 2015: Godbekken går fortsatt åpen og telen bærer ikke på myrene

Godbekkdalen er best kjent for sitt mosegrønne urskogpreg, men er også verdt et besøk når den er kledd i hvitt. Ikke greit å krysse dalen når bekken fortsatt går åpen og telen ikke bærer på myrene, men med omveier og forsiktig tuehopping kan man holde seg tørrbent. Her begynner lyset å preges av at blåtimen er underveis.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

28 Des 2015

Romjul 2015: gråvær og snødryss over Øvre Blanksjø

Av Odd Tore Saugerud

Vi har rundt juletider en tradisjon med å ta en tur til Øvre Blanksjø og Godbekkdalen. Selv om tiden er omtrent den samme hvert år, så er forholdene og inntrykkene forskjellige hver gang. Denne gangen var det gråvær, begynnende blåtime, -3 °C og ca. 3 cm nysnø på bakken. Snøen fikk trær og vindfall til å stå tydelig ut fra bakgrunnen. Vannet var tydeligvis ikke helt frosset til da snøen kom vel ett døgn tidligere, og isen var nok langt fra sikker.

28 Des 2015

Tørrvoksføre i Sørkedalen

Av Erik Unneberg |

Fotografen valgte skøyteski i rundløypen i Sørkedalen i dag, men det var også gode muligheter for de som beveget seg i klassisk stil. Nysneen hadde bedret forholdene, og selv om det var litt isete et par steder, var det tørrvoksforhold. Gradestokken viste -3 °C.

28 Des 2015

Kaffe med utsikt

Av Nina Didriksen |

Skyer kom og gikk, men det var fin utsikt fra gapahuken ved Borgersetra i dag. Bålet sørget for varmt tevann, og dyret sørget for renholdet.