Romjul 2015: gråvær og snødryss over Øvre Blanksjø

Vi har rundt juletider en tradisjon med å ta en tur til Øvre Blanksjø og Godbekkdalen. Selv om tiden er omtrent den samme hvert år, så er forholdene og inntrykkene forskjellige hver gang. Denne gangen var det gråvær, begynnende blåtime, -3 °C og ca. 3 cm nysnø på bakken. Snøen fikk trær og vindfall til å stå tydelig ut fra bakgrunnen. Vannet var tydeligvis ikke helt frosset til da snøen kom vel ett døgn tidligere, og isen var nok langt fra sikker.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

28 Des 2015

Tørrvoksføre i Sørkedalen

Av Erik Unneberg |

Fotografen valgte skøyteski i rundløypen i Sørkedalen i dag, men det var også gode muligheter for de som beveget seg i klassisk stil. Nysneen hadde bedret forholdene, og selv om det var litt isete et par steder, var det tørrvoksforhold. Gradestokken viste -3 °C.

28 Des 2015

Kaffe med utsikt

Av Nina Didriksen |

Skyer kom og gikk, men det var fin utsikt fra gapahuken ved Borgersetra i dag. Bålet sørget for varmt tevann, og dyret sørget for renholdet.

28 Des 2015

Snø på Borgersetra

Av Nina Didriksen |

Det er nå hele ti centimeter snø på Borgersetra, inkludert gress. Fotturføret var fint, bortsett fra at snøen nå skjuler den speilblanke isen som ligger mange steder. Løypekjøreren hadde tatt seg en tur i området for å pakke snøen.