Mot vinter på Løntjernbråten

Løntjernbråten viser seg i vinterdrakt, men det er foreløpig for lite snø til å kjøre opp løypene inn hit. I hele høst har Løntjernbråten ukentlig vært å se i TV 2-serien Farmen. Om vinteren er det servering her, denne sesongen trolig fra midten av januar og frem til påske. Dersom alle som har sett stedet på TV tar turen, blir det kø...

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

24 Nov 2015

Auretjernsbekken på vei inn i vinterdvalen

Av Odd Tore Saugerud

Etter demningen i Auretjern renner Auretjernbekken i et stiløst og lite beferdet terreng til den kommer til brua på løypa mellom Høymyr og Sørsetra. Det veksler mellom flate myrpartier med stille vann og trangere partier med stryk. Bildet er tatt etter at den har meandret seg ca. 200 meter gjennom en stor og ganske åpen tuemyr rett etter demningen. Dette terrenget gjør seg best med tele i myrene etter barfrost.

22 Nov 2015

Sinkgruva på Oppegårdskollen

Av Odd Tore Saugerud

Dette var overskriften på en kjentmannspost i perioden 1992-94. Ifølge beskrivelsen ligger posten der stien nordfra og stien fra Kirkebylia møtes, ca. 400 meter sydøst for toppen av Oppegårdskollen. Nå er det nylig anlagt skogsbilvei fra Kirkeby opp på østsiden av Oppegårdskollen, og den har ødelagt de gamle stiene, eller de har grodd igjen. Veien er tegnet inn på de nyeste kartene, men forsvinner når man velger de største målestokkene på kartet i Markadatabasen. Bildet viser et stykke av veien, og bergarten med den typiske oransjeaktige gløden. Selve gruva ligger lavere og lenger mot øst, er vannfylt og var dekket av is og snø da vi var der. Bilde nr. 16928 viser noe av gruva sommerstid.

23 Nov 2015

Den første kunstsnøløypa

Av Skiforeningen |

Snøkanonene på Østre Greverud har gått natt og dag de siste dagene, og sesongens første skiløype er nå klar. 5-600 meters løype preppet for klassisk og fristil.