Sinkgruva på Oppegårdskollen

Dette var overskriften på en kjentmannspost i perioden 1992-94. Ifølge beskrivelsen ligger posten der stien nordfra og stien fra Kirkebylia møtes, ca. 400 meter sydøst for toppen av Oppegårdskollen. Nå er det nylig anlagt skogsbilvei fra Kirkeby opp på østsiden av Oppegårdskollen, og den har ødelagt de gamle stiene, eller de har grodd igjen. Veien er tegnet inn på de nyeste kartene, men forsvinner når man velger de største målestokkene på kartet i Markadatabasen. Bildet viser et stykke av veien, og bergarten med den typiske oransjeaktige gløden. Selve gruva ligger lavere og lenger mot øst, er vannfylt og var dekket av is og snø da vi var der. Bilde nr. 16928 viser noe av gruva sommerstid.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

23 Nov 2015

Den første kunstsnøløypa

Av Skiforeningen |

Snøkanonene på Østre Greverud har gått natt og dag de siste dagene, og sesongens første skiløype er nå klar. 5-600 meters løype preppet for klassisk og fristil.

23 Nov 2015

Effektive snøkanoner

Av Jon Hamre |

Etter et par dagers snøproduksjon er det blitt betydelige snømengder på Skullerud.

22 Nov 2015

Butterud gård i novembersol

Av Erik Unneberg

Etter en solfull start på dagen, kom skyene sigende inn. Rett før kl. 14 var det imdidlertid vakkert ettermiddagslys som nådde Butterud gård på Tanumplatået.