De siste gylne stråler før tåka omhyller Haugskollen

En tur over til Solfjellstua på sydsiden av Eineåsen viste at der var det bare tåke, og at den kom stadig høyere. Tilbake på Haugskollen var akkurat den første tåka i ferd med å komme opp, og laget fine stråler i sollyset som fortsatt sivet mellom trærne. Fem minutter senere var det fullstendig ullteppe og fuktig kulde.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

04 Nov 2015

Diagonale solstreif i tåka

Av Odd Tore Saugerud

Selv på sitt høyeste står ikke solen særlig høyt på himmelen nå i november, og det er litt gyllent skjær i lyset allerede da. Solstrålene tangerer nesten nordsiden av Eineåsen, og lager et fint mønster av diagonaler i tåkedottene der.

04 Nov 2015

Haugskollen over tåka

Av Odd Tore Saugerud

I går var det tett tåke i høyden. I dag var det lenge bare tåke over dalbunnene i vestre Bærum, så da var det naturlig å komme seg opp til solskinnet i høyden. Men tåka fulgte med oppover, og bare de høyeste ryggene stakk etter hvert opp. Med litt vind fra syd forsvant tåka delvis fra lesiden av Eineåsen. Over tåka fra venstre synes toppen av Gardlaushøgda, Nordre Kolsås og Søndre Kolsås med TV-masten. I forgrunnen dalen mellom Haugskollen og Eineåsen. Dalbunnen ligger 130 til dels stupbratte meter under utsiktspunktet.

04 Nov 2015

Rak på Spinneren

Av Nina Didriksen

Ingen vet helt hvordan og hvorfor denne steinen ble stående på Spinneren, men den er et imponerende syn på tur over denne åsen i Østmarka. I dag var det tåke og hjortelusfluefritt.