Heikampen: utsikt fra utsiktpunktet 557 moh.

Selv om det kom stadig nye forsyninger med tåke, måtte jeg bare følge skiltet til utsiktpunktet på 557 moh. Bildet viser dagens utsikt. Heldigvis har jeg vært der noen ganger tidligere, men det var mens fotografering fortsatt var filmbasert. Viktigere nå var at det går umerket sti derfra ned til veien fra Elveli. Bilde nr. 10688 og bilde nr. 10689 viser utsikten jeg gikk glipp av denne dagen. Kjentmannspost 2000-02.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Nov 2015

Heikampen: myra syd for toppen 569 moh.

Av Odd Tore Saugerud

Målet for dagens tur var vraket av en Piper Cub i lia vest for Smedmyra. Planlagt rute dit var veien fra Elveli, så traktorstien som den går over i, og så skauleis til vraket. Men omtrent like langt nord som Langlidemningen ble traktorveien til dels utydelig, men mest fullstendig overgrodd med 3 – 5 meter høyt grankratt, med tørre grener nederst. Kilometertiden gikk opp mot en time. Da terrenget videre nordover var meget kupert med stup og skrenter, med mosegrodde urer og mye toppbrekk på ryggene, måtte turen avbrytes med 300 meter igjen til målet for å sikre at tilbaketuren ikke skulle gå i både tåke og mørke. Retur samme vei var ikke et alternativ, så da ble det skauleis opp på Heikampen i stedet. Her har jeg kommet meg opp på scooterløypetraséen ved myra rett syd for det høyeste punktet på 569 moh.

02 Nov 2015

Kvinender på Finnsrudvannet

Av Eyvind Wang |

Finnsrudvannet er et lokalt vann i Asker. Her er to kvinender som er avbildet her. Hunnen til venstre, hannen til høyre.

24 Okt 2015

Myrsetra - en øde plass i Rausjø skog

Av Jørgen Fog

Østmarkas venner og Skogvesenet har satt opp et minneskilt ved en av de mest øde plassene i Rausjø skog. Her var det fõr nok til to kuer og en hest. Grunnmuren kan fortsatt skimtes mellom kratt og langt gress.