Inn i det myke novemberlyset

En strålende novemberdag i Linderudseterhøgdene (379 moh.) med utsikt i pastellfarver ut over fjorden. Dette åspartiet ligger vest for Alnsjøen og strekker seg med dype kløfter og brattheng mot sportsanlegget Linderudkollen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Nov 2015

Disig utsikt

Av Erik Unneberg

Når man kommer nedover blåstien fra Vassputten (eller Vassmyrputten), åpner terrenget seg noe. Det var imidlertid litt for disig i dag til at utsikten var noe særlig å skryte av, her 400 moh. Stien fortsetter sørøstover til Grønlandsveien.

01 Nov 2015

Mild november ved Vassputten

Av Erik Unneberg

På novembers første dag var det mildt i Vestmarka, og fra populære startsteder som Franskleiv var det stor utfart. Litt unna hovedstiene var det imidlertid lite med folk, slik som her ved Vassputten (eller Vassmyrputten). Den ligger på 407 moh., sørøst for Grønland. Høstfargene er fortsatt på plass, selv de begynner å falme noe. Bladene har forlatt løvtrærne.

01 Nov 2015

Enda en liten Jaklefoss, og en lokal canyon

Av Odd Tore Saugerud

I likhet med nabobekken Valbekken har også bekken fra Røstjerna en liten canyon som avsluttes med denne ganske fine fossen. Fallhøyden her er også i nærheten av seks meter, og den er nok ganske vilter i flom. Foss og canyon ligger i en slynge av driftsveien fra Nordby gård, men er knapt nok synlige fra denne, og er i tillegg ikke enkelt tilgjengelig i en blanding av mosegrodd ur, kratt og vindfall.