En fin rasteplass ved Vardåstjern

Langs østbredden av Vardåstjern er det flere fine rasteplasser. Denne er litt spesiell, for her er det utsikt mot innflyvningsradaren for Gardermoen ved sydenden av vannet. Den er det rødaktige rektanglet som er synlig bak en tretopp til venstre for masten. Som en bonus for den noe forsinkete lunsjrasten fikk vi med oss rushet av fly som lettet til kvelds.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

23 Okt 2015

Vardåstjern sydøst på Vardåsen

Av Odd Tore Saugerud

Vardåstjern er ett av de mange skogstjernene syd for Vardåsen. Dette er utsikten fra nordenden av tjernet mot vika i nordøst. Her er det et flatt, myraktig parti med utsikt mot øst og flyene som tar av og lander på Gardermoen. Her gikk skiløypa fra Åsgreina til Bekkestua på begynnelsen av 1990-tallet, og her var det kjentmannspost i perioden 1990-92.

23 Okt 2015

En gammel stall

Av Odd Tore Saugerud

I skogen nord for myra nord for Slattumsvangen står denne gamle stallen og venter på at den skal falle sammen. En døråpning dekket av en bølgeblikkplate og et påbygg av flere bølgeblikkplater gir den stabilitet en stund til, men så går nok enda et minne om tømmerhogst i gamle dager tapt.

23 Okt 2015

Spilen, et ganske lite myrtjern

Av Odd Tore Saugerud

Kartet viser at Spilen er et ganske lite tjern i et ganske flatt myrområde. Bildet viser at det i terrenget er flere små åsrygger som gjør at nedslagsområdet til vannet er lite. Vi fant heller ikke tydelige innløp eller utløp. I etterpåklokskapen klare lys må det kunne karakteriseres som noe optimistisk å tro at dette skulle være tilstrekkelig til å fylle opp et vannmagasin med en fire meter høy demning, se bilde nr. 24424, til et påtenkt elektrisitetsverk.