Åmodtdemningen: overløp i original stand

De fleste gråsteindammer i Marka har etter hvert fått glatte og fint formete overløp i betong. Her er overløpet fortsatt det originale, laget av solide gråstein og ganske grovt utformet. Det forklarer det uvanlig fine strømningsmønsteret på bilde nr. 20983, hvor elva var i flom. Denne oktoberdagen var vannføringen nær normal sommervannføring, og vannstanden i Åmodtdammen var langt under overløp.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

22 Okt 2015

Åmodtdemningen: rørstuss til kraftverket og bunnluke

Av Odd Tore Saugerud

Bilde nr. 20982 viser luftsiden av Åmodtdemningen i flom. Men da gikk røret til turbinen langt fra fullt, så da er det rimelig å tenke seg at ved normal vannføring må det være enda et utløp for vannet. Dette bildet viser at det også er ei bunnluke som det renner bra ut av nå, når vannføringen er bare litt over det som jeg oppfatter som normal sommervannføring. Bildet viser også en mosegrodd bærebukk i betong og en samling spennbånd som holdt trestavene i rørledningen sammen.

21 Okt 2015

Dagens utsikt

Av Nina Didriksen

Ut i det grå på en våt dag. Vi tok rake veien fra bunnen og til toppen av Varingskollen, før vi gikk videre hit til nabotoppen Veslekollen i vest.

21 Okt 2015

En hval har strandet i Langvann

Av Nina Didriksen

Eller kanskje det bare er en fjellrabb? Uansett, det blåste friskt her i dag, så det ble ingen padletur, men alltid fint med en skogstur.