Østover ved Aurtjenn

Det er en fin høstdag her oppe i nesten 600 meters høyde, helt nord i Hurdal kommune. På vei østover langs Aurtjenn befinner vi oss nesten helt ved grensen mot Østre Toten.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Okt 2015

Slik det en gang var

Av Eivind Molde

Melkerommet på Vindflosætra er tatt vare på i sin opprinnelig stil, med hyller for butter, spann og annet utstyr. Arbeidet med å restaurere bygningen er nå fullført.

01 Okt 2015

Autentisk på Vindflosætra

Av Eivind Molde

Seterhuset på Vindfloen er kanskje det mest autentiske seterhuset på Totenåsen. I år ble arbeidet med å restaurere bygningen fullført. Det er gjennomført i regi av 2-ertura, en gruppe som på frivillig basis jobber med å ta vare på gamle stier og seterhus på åsen. Arbeidet er ledet av Torbjørn Alm fra Kolbu. En dugnadsgjeng på til sammen 15 mennesker har gjort jobben med å oppgradere huset. Innvendig har det vært viktig å beholde den autentiske stilen, med jordgulv, kjøkken, bord, stoler og senger.

01 Okt 2015

Inn på jordgulv

Av Eivind Molde

Inn i seterhuset - inn på jordgulv i et rom som er tatt godt vare på. For de som har stått for restaureringen av Vindflosætra har det vært viktig å beholde den autentiske stilen, med jordgulv, kjøkken, bord, stoler og senger. Pipa og peisen, som hadde rast ned, er murt opp igjen.