Autentisk på Vindflosætra

Seterhuset på Vindfloen er kanskje det mest autentiske seterhuset på Totenåsen. I år ble arbeidet med å restaurere bygningen fullført. Det er gjennomført i regi av 2-ertura, en gruppe som på frivillig basis jobber med å ta vare på gamle stier og seterhus på åsen. Arbeidet er ledet av Torbjørn Alm fra Kolbu. En dugnadsgjeng på til sammen 15 mennesker har gjort jobben med å oppgradere huset. Innvendig har det vært viktig å beholde den autentiske stilen, med jordgulv, kjøkken, bord, stoler og senger.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Okt 2015

Inn på jordgulv

Av Eivind Molde

Inn i seterhuset - inn på jordgulv i et rom som er tatt godt vare på. For de som har stått for restaureringen av Vindflosætra har det vært viktig å beholde den autentiske stilen, med jordgulv, kjøkken, bord, stoler og senger. Pipa og peisen, som hadde rast ned, er murt opp igjen.

01 Okt 2015

Størhuset på Vindflosætra

Av Eivind Molde

Dette er kanskje det mest autentiske seterhuset på Totenåsen. Nå er det satt i stand av en dugnadsgjeng ledet av Torbjørn Alm.

01 Okt 2015

Vindflosætra

Av Eivind Molde

En gang var det fem hus her på Vindflosætra. Etter brannen i 1930 er det disse to som står igjen. Nederst ligger fjøset, nærmest ser vi størhuset, som er satt i stand av en gjeng frivillige under ledelse av Torbjørn Alm. Blant annet er det lagt nytt tak.