Abborvannbekken meandrer ut i Bogstadvannet

Etter å ha meandret seg gjennom det bevokste myrpartiet nederst i Kråkadalen, gjør Abborvannbekken en siste sving før den renner ut i Bogstadvannet. Siden bekken kan høres godt fra sideveien fra Brunkollveien forbi Fløtmyra, hadde fotografen store forventninger til friske fosser og stryk nedenfor sti/bekkekrysset på bilde nr. 17964. Det viste seg å ikke holde stikk. Bekken går stort sett i stryk, men de er heller tamme, og bekkeleiet er også ryddet ved at steiner er kastet til siden. Her kreves mye vann for at det skal bli skikkelig bekkebrus. Skogbunnen langs breddene er ganske fuktig og leiret, og tettvokst med grankratt hvor grenene nederst har tørket inn, men ikke falt av. Det tar sin tid å forsere, og det er ingen fornøyelse å følge bekken. Markadatabase-kartet er også nokså summarisk, og bekkeløpet med sideløp er unøyaktig og forenklet tegnet på myrflata før utløpet. Men ovenfor sti/bekkekrysset er det mye av interesse, som fossen på bilde nr. 22728.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

28 Sep 2015

Høstgrønn utsikt fra Haugeråsen

Av Odd Tore Saugerud

Høstens farger er vanligvis gult, oransje og rødt, men denne tidlige høstdagen var det intense grønnfarger som dominerte utsikten over kulturlandskapet nordvest for Haugeråsen, som åsryggen bak Vardåsstupene egentlig heter.

27 Sep 2015

Høst ved Kollern

Av Helge Nordtømme

Fantastiske høstfarger på Kollern i dag.

27 Sep 2015

Mot kveld ved Tussetjern

Av Eivind Molde

Skyggene er kommet, men på den andre siden av vannet er det fortsatt sol. De som har valgt Tussestien i kveld, blir ikke skuffet.