Brattfossen i Rotua

Rotua renner fra Råsjøen og gjennom Bjertnessjøen, forbi Sjonken og Rustadmoen før den til slutt renner ut i Leira. Rett etter at veien fra Bjertnessjøen krysser elva, fjerner den seg fra veien, men ved stor vannføring kan fossedur høres fra veien. Lyden kommer fra den vel 120 meter lange Brattfossen med ca. 25 meter samlet fall. Fosseleiet består av en blanding av store steiner og svaberg. Litt kronglet å komme til, men absolutt verdt bryet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Sep 2015

Gruve på Tripperudhøgda

Av Odd Tore Saugerud

Strengt tatt ligger vel Tripperudhøgda i kanten av eller kanskje utenfor selve Gruvelia, men gruve med steintipper er det her likevel. Denne gruvegangen rett syd for Tripperud inn går under traktorveien fra Engelstadvangen, og er fylt med vann.

07 Sep 2015

Gjesteboka til Tripperud Inn

Av Odd Tore Saugerud |

Vårt besøk på Tripperud Inn ble ganske kortvarig, men det er likevel viktig å skrive seg inn i gjesteboka. Trangt, spartansk, men ryddig. Stedet har utedo.

07 Sep 2015

Gammel kjentmannspost ved Guriputten

Av Odd Tore Saugerud |

Her har Atie klippet på kjentmannsposten fra 1992 ved Guriputten. Postplasseringen var ikke særlig klippevennlig, bløtmyr med bekk måtte krysses, og selve posten sto slik at den nærmest måtte omfavnes om den som skulle klippe ikke skulle synke langsomt ned i torva og få sko/støvler fulle av vann.