Verksfossen i flomprakt 2015

Verksfossen var imponerende denne dagen. Men å ta bilder fra brua rett etter fossen var ikke greit. Spruten fra fossen la seg øyeblikkelig på frontelementet til objektivet, så det ble å vente til nordadraget stilnet litt og så håpe på det beste.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Sep 2015

Høstflom i Lomma

Av Odd Tore Saugerud

«Haustens første uvêr» har hatt sin virkning på vannføringen i Lomma. Typisk høstflom, men ikke av de store, og andre steder på Østlandet hadde mye verre. Men demningen ovenfor Bærums Verk var da helt vekk, og trærne i fossen kjempet for livet mot strømmen.

31 Aug 2015

Åstjern den siste sommerdagen i 2015

Av Odd Tore Saugerud

Skremsel fra yr.no den siste dagen i august: «Meteorologene åtvarar mot haustens første uvêr». Dagen måtte bare utnyttes til en sopptur i Kjekstadmarka. Sopp var det lite av, men sommerstemningen var fortsatt der, som dette bildet fra Åstjern viser.

30 Aug 2015

Nordre Hellertjern

Av Odd Tore Saugerud

Det er slutt på solskinnet på Nordre Hellertjern, som ligger i en liten dal med retning nord/syd syd for Nordbysjøen. Det er tre lange og smale Hellertjern, og det nordre er det største. Men ved denne tangen midt på tjernet er det i ferd med å bli delt i to av store flytetorver, så da blir det snart fire tjern.