Ruiner i lia

Området i lia fra Store Gryta og ned mot Monsetangen ved Maridalsvannet ble utparsellert til bolig- og hyttetomter i 1903, og veier ble bygget og påbegynt til tross for stor kommunal motstand så nær Maridalsvannet. Til slutt ga bosetterne opp, og i dag er det bare grunnmurer igjen å finne etter drømmene om egen hytte.

Ruiner i lia

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

28 Jul 2015

Løypekryss nord i Solemskogen

Av Kjersti von Krogh

I dette løypekrysset lå en gammel plass kalt Myrvang, nå nesten gjengrodd ved skiltet som viser blåmerket sti nordover mot Sandermosen og Sinober. Om vinteren er det skiløyper inn i samme området.

26 Jul 2015

Siste julisøndag ved Sognsvann 2015

Av Kjersti von Krogh |

Skikkelig usselt vær var meldt denne søndagen, og det stemte til punkt og prikke. Under 10 grader, striregn og hissige vindkast gjorde nok sitt til at bare fotografen var ute en "trasstur" på formiddagen. Og endene kunne nyte badevika syd i Sognsvann helt alene.

14 Jul 2015

Dal/Brenna

Av Eivind Molde

Dal/Brenna er et boligområde med villabebyggelse som ligger mellom Mortensrud og Østmarka. Her er det ingen gjennomgangstrafikk av biler - den går på E6 like i nærheten. Den asfalterte turveien, som vi ser bortenfor bilen, går langs hele boligområdet, og er populær blant syklister.