Øvre vendestasjon på taubanen i Krokkleiva

Tar du turen fra Dronningens utsikt til Kleivstua, kommer du forbi øvre vendestasjon på taubanen i Krokkleiva. Vendeskiva og tre bærebukker står der fortsatt, men også her vokser landskapet raskt igjen. Forskjellen mellom dette bildet og bilde nr. 17324 fra 2012 viser tydelig hvordan trærne har skutt i været i løpet av fem år.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Jul 2015

Gråtassen i den grønne eng

Av Odd Tore Saugerud

Vanligvis er det kua som har det godt i den grønne eng, men her langs stien til Dronningens utsikt har en gammel Gråtass funnet hvile omgitt av villeng. Dette er en helgrå tidlig utgave med bensinmotor, som også ble brukt i Standard Vanguard og Triumph TR2/TR3 på slutten av 1940-tallet og i 1950-årene. Her er ingen unødvendig luksus, funksjonalitet er det som teller. Kvalitetskontrollen i England var allerede da noe tilfeldig, her sitter Ferguson-merket over grillen opp-ned.

07 Jul 2015

Utsikten fra Dronningens utsikt 2015

Av Odd Tore Saugerud

Fortsett stien nedover, og du kommer til en lysning med benker og bord. Utsikten var helt tilgrodd, men ble ryddet i 2010. Nå vokser det friskt igjen, men utsikten mot Sundvollen, Viksåsen og Røyselandet, og deler av Tyrifjorden og Steinsfjorden er fortsatt fin. Men det er bare et spørsmål om år før den gamle taubanebukken er gjemt bak løvskogen. Avstanden hit fra selve Kleivstua er ca. 300 meter. Bilde nr. 23952 viser utsikten slik den var før taubanen ble bygget.

07 Jul 2015

Stien mot Dronningens utsikt og en forsmak på utsikten

Av Odd Tore Saugerud

Går du inn asfaltveien mot Kleivstua skiltet innkjøring forbudt - og tar til høyre - kommer du til en grønn slette med sti og veiviser med opplysningsskilt. Det er stien mot Dronningens utsikt, og her er også en forsmak på utsikten.