Bilde nr. 23923 viser at damluka nå er helt nede, men ved hjelp av denne mekanismen kan den heves og settes fast slik at vannføringen kan reguleres. Noen deler er eldre med sjarmerende rust, andre er nyere og galvaniserte.
TweetDemningen i sydenden av Store Fidlingen er fra 1886, og ble fullstendig rehabilitert i 2012. Her er den sett fra nedsiden. Vannføringen i elva videre til Katnosa er meget liten, ikke noe vann over damluka, bare lekkasjevann gjennom selve luka og i dens nedre høyre hjørne. På mange av steinblokkene var det tydelige spor etter sømboring og utsprengning med kiler. Vest for hoveddemningen er det spor etter en lang, lav atthaldsdemning.
Denne utsikten har nok ikke vært der lenge, for sist vi gikk her i dalen mellom Vangshaugen og Grasdalskollen, var det høy og tett granskog. Nå er det kvistrike hogstfelt, og traktorveier på rundstokker mer og mindre hulter til bulter i bløtmyra. Den gamle og tilvokste tømmerveien var mye bedre gangbar enn dette.
Langs blåstien ved vollen på Roenseter sto dette skiltet av metall fortsatt i 2008. Ikke så gammelt at det var håndmalt, men likevel en veteran. I 2015, fant vi det ikke. Kjentmannsmerkets posttavle på Grasdalskollen fra 1990, se bilde nr. 20110, var også skiftet ut med en ny og mer tidsmessig en. Ny periode, nye tavler, men den gamle hadde mer personlighet, og i slike tilfeller kunne kanskje sameksistens være en idé?