Blått oppe og nede

Det er sommerlig og flott ved denne rasteplassen på Linderudseterhøgdene, et steinkast bak hoppbakkene i Linderudkollen. I det fjerne skimtes Oslofjorden, litt nærmere en av nedfartene i Grefsenkollen alpinanlegg, og rundt oss på alle kanter er det nesten usynlige tur-o-poster.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

09 Jun 2015

Vi besøker Korpås-Olsens hytte

Av Per Sørhaug |

I Skullerudåsen er det fortsatt mulig å finne rester etter den hytta Olaf Olsen bygget og bodde i til han døde i 1952. Olsen var en læremester for Sverre Fjeldstad, og han bedrev virksomhet med å stoppe ut dyr. Flere av de utstoppede dyrene ble gitt til Abildsø skole etter at Olsen døde.

09 Jun 2015

Solåsen i Skullerudåsen

Av Per Sørhaug |

Her rigget to damer fra Oslo til sitt lille fredelige rede oppe i Åsen. De bodde i Schweigaards gate og reiste inn hit hver søndag om sommeren. De skaffet til veie jord og bygget opp murer slik at de hadde blomster rundt seg her. Ennå kan en finne rester etter disse. I det siste har gode sjeler utbedret og plantet blomster, og ennå finnes en syrinbusk som blomstrer. På steinen som damene fikk satt opp, står det "Sol Aasen 1920". Solåsen var nær nabo til Korpås-Olsen. Dette fikk vi se på dagens seniortur, som hadde samlet 27 deltagere. Vi gikk fra Godheim via Steinkjerka, Smalvann, Korpås-Olsens hytte og Solåsen til Skullerud. En fin tur i et sjeldent godt vær.

16 Jun 2015

Ellingsrud sag: fundamenter

Av Odd Tore Saugerud

Dette er fundamenter etter en av sagene langs elva, sannsynligvis den nyeste. Svære og solide saker, men det er vanskelig å si hvilken funksjon de hadde. De er så solide at de neppe var fundamenter for vannrenna, men vannhjulet hadde vanligvis to fundamenter ved siden av hverandre på tvers av fallretningen. Bilde nr. 23889 fra 2005 viser fundamentene fra en annen vinkel og med mindre vegetasjon.