Her lå Kafé Kringsjå på Kolsås

Bilde nr. 23833 viser Kafé Kringsjå den gangen det var drift der. Slik ser det ut fra samme kameraståsted i 2015. Nytt gjerde, men berget i høyre kant av bildet og muren er som den gang. De to store furuene ser også ut til å holde seg oppreist fortsatt, men løvtrær dekker nå mye av det som var utsikten.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Jun 2015

Grå formiddag på Vettakollen

Av Nina Didriksen

Mandag formiddag var gråere enn søndagen, men utsikten fra Vettakollen er (nesten) alltid fin. Til venstre henger en regnskur, og foran oss strekker Bunnefjorden seg innover.

07 Jun 2015

Topp 3-turen er kommet til Vettakollen

Av Nina Didriksen

Vettakollen var topp nummer to på søndagens kollerangling. Turen gikk fra Midtstuen stasjon til Holmenkollen, videre over Vettakollen og med målgang på Grefsenkollen med mat og drikke på uteserveringen. Turen gikk mest mulig på sti, i både regn og sol, og er ca. to mil lang.

07 Jun 2015

solveggen på Spålsetra

Av Oddbjørn Mantor

Det var deilig å få av vått regntøy og raste i solveggen på gamle Spålsetra med størhus fra 1891. En omgang med linoljekitt og linoljemaling er nok snart påkrevet til dette verneverdige vinduet mot syd. Spålsetra er innredet med to separate rom, hvorav OFA bruker det ene og Løvenskiolds jaktoppsyn det andre, etter det vi har lest. Fortsatt er setervollen ganske åpen her på Spålsetra, men skogen spiser seg sakte, men sikkert innpå husene. Sauene var ikke kommet hit inn ennå, men vi har møtt på sauer i området tidligere. Vi møtte sågar en sau som gikk over isen i Spålen i januar i år! Den fikk vi meldt fra om til beitelaget i Haug som tok affære. Fra gammelt av var 12. juni den store dagen for utreise til setrene i dette området, men sauer er allerede sluppet på beite nær Øyangen.