Bobsleighbanen fra OL 1952: starten og Ole Lukkøye 2015

Slik ser området der kurven Ole Lukkøye var 2015. Steinskjæringa i nedre høyre hjørne var antageligvis nær starten på kurven, og stien fra nedre venstre hjørne kan følge banetraséen, men ellers er det ingen spor. Utsikten er den samme, men mer tilgrodd. Riktig vei videre er ned det utydelige graskledde tråkket til høyre for blåstien på det lille bildet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Jun 2015

Midstubakkene

Av Odd Tore Saugerud

Da det endelig ble sol denne dagen, presenterte Midtstubakkene seg i vårgrønt med løvetann i forgrunnen.

01 Jun 2015

Korketrekkeren i østsiden av Holmenkollen

Av Odd Tore Saugerud

Korketrekkeren i østsiden av Holmenkollen er nevnt flere ganger i forbindelse med bobsleighbanen fra 1952, men det er ingen typiske bilder av den i Markadatabasen. Her er den, et stykke ovenfor Midtstua. Typisk er at den er bred som en vei, og med plankelemmer i yttersvingene og andre steder hvor det er fare for skade om de akende mister kontrollen. Det lille bildet viser at svingene tidligere (1922?) i tillegg hadde dosering med plankelemmer.

01 Jun 2015

En fylling og en gammel bro

Av Odd Tore Saugerud

Følger man tråkket fra muren videre oppover, kommer man til en buet fylling med en bro som nok har sett sine beste dager. Fyllingen fører opp til akebakken Korketrekkeren. Under broen går det en heller dårlig vei, som etter hvert ender i Heftyebakken. På denne lå samlingsplassen etter endt kjøring for bobsleighene under OL i 1952. Bobbene ble returmert til start på denne veien og videre på Heftyebakken.