Korketrekkeren i østsiden av Holmenkollen

Korketrekkeren i østsiden av Holmenkollen er nevnt flere ganger i forbindelse med bobsleighbanen fra 1952, men det er ingen typiske bilder av den i Markadatabasen. Her er den, et stykke ovenfor Midtstua. Typisk er at den er bred som en vei, og med plankelemmer i yttersvingene og andre steder hvor det er fare for skade om de akende mister kontrollen. Det lille bildet viser at svingene tidligere (1922?) i tillegg hadde dosering med plankelemmer.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Jun 2015

En fylling og en gammel bro

Av Odd Tore Saugerud

Følger man tråkket fra muren videre oppover, kommer man til en buet fylling med en bro som nok har sett sine beste dager. Fyllingen fører opp til akebakken Korketrekkeren. Under broen går det en heller dårlig vei, som etter hvert ender i Heftyebakken. På denne lå samlingsplassen etter endt kjøring for bobsleighene under OL i 1952. Bobbene ble returmert til start på denne veien og videre på Heftyebakken.

01 Jun 2015

En halvsirkelformet mur i skogen

Av Odd Tore Saugerud

På vestsiden av Heftyebakken, omtrent 0,5 km fra Midtstua, kan enden av en grønngrodd mur skimtes i skogen. Går man opp til denne, viser den seg å være en del av en solid mur som ligger i en halvsirkel i en liten dalbunn. Kraftig dosert og stedvis over to meter høy kan den ikke være en tilfeldighet. Gamle kilder sier at dette var nedre del av en S-formet tverrforbindelse fra akebakken Korketrekkeren til Heftyebakken.

31 Mai 2015

Snø og grønt siste dag i mai

Av Nina Didriksen

Stifinner'n bragte meg til topps av Tryvannsbakkene i dag, og der var det både vinter og vår. Fin utsikt over Nordmarka, også.