En fylling og en gammel bro

Følger man tråkket fra muren videre oppover, kommer man til en buet fylling med en bro som nok har sett sine beste dager. Fyllingen fører opp til akebakken Korketrekkeren. Under broen går det en heller dårlig vei, som etter hvert ender i Heftyebakken. På denne lå samlingsplassen etter endt kjøring for bobsleighene under OL i 1952. Bobbene ble returmert til start på denne veien og videre på Heftyebakken.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Jun 2015

En halvsirkelformet mur i skogen

Av Odd Tore Saugerud

På vestsiden av Heftyebakken, omtrent 0,5 km fra Midtstua, kan enden av en grønngrodd mur skimtes i skogen. Går man opp til denne, viser den seg å være en del av en solid mur som ligger i en halvsirkel i en liten dalbunn. Kraftig dosert og stedvis over to meter høy kan den ikke være en tilfeldighet. Gamle kilder sier at dette var nedre del av en S-formet tverrforbindelse fra akebakken Korketrekkeren til Heftyebakken.

31 Mai 2015

Snø og grønt siste dag i mai

Av Nina Didriksen

Stifinner'n bragte meg til topps av Tryvannsbakkene i dag, og der var det både vinter og vår. Fin utsikt over Nordmarka, også.

29 Mai 2015

Og ennu er det vår...

Av Kjersti von Krogh |

Våren skynder seg langsomt i år. Hvitveisen blomstrer fortsatt, men gjøken er registrert, og grønnfarvene rundt Trollvann er i alle sjatteringer. Og foreløpig er padlerne godt kledd for sin treningstur på det lille vannet mellom Grefsenåsen og Lachmannsfjell.