En velfortjent matbit ved Midtstudammen

To av o-sportens veteraner, Bjørn Egner (til venstre) og Per Eric Ståhlbrand, nyter dagens servering i de siste restene av ettermiddagssol.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Mai 2015

Skianlegget ved Midtstuen

Av Odd Tore Saugerud

Med speilblank dam, diamanten i bunnen og hoppbakkene harmonisk ved siden av hverandre på oversiden, gjør skianlegget ved Midtstuen seg godt i de siste restene av ettermiddagssol.

27 Mai 2015

Bobsleighbanen fra OL 1952: kurven Veggen

Av Odd Tore Saugerud

Første del av kurven Veggen går bratt nedover før den flater litt ut i en utsprengt renne. Her ble vi møtt av gjenferdene etter to ukjente tyske bobkjørere som i sin tid spratt ut av banen i Furuspretten under en hemmelig treningskjøring. Eldre, slankere, men fortsatt helt opptatt av den tids bobteknikk med rytmiske bevegelser, som de gjerne lærte den bort til skogsfolket. Akerne rugget (bobbed) frem og tilbake på rettstrekninger for å øke farten.

27 Mai 2015

Bobsleighbanen fra OL 1952: inngangen på Cattanikurven

Av Odd Tore Saugerud

Cattani-kurven er oppkalt etter Heinz Cattani, som var en av de to sveitsiske bygningsingeniørene og ekspertene som finpusset traséen for bob-banen. Cattani, som også var aker, finpusset traséen for bob-banen og fikk kurven oppkalt etter seg. Også denne kurven var delvis sprengt inn i fjellet, delvis oppbygd.