Vårtreff for Skogkarer og Skogsjenter - Bobsleighbanen fra OL 1952

For sine medlemmer av arten gamle og fortjente orienteringsløpere og ildsjeler i orienteringsmiljøet inviterer Skogkarklubben og Skogsjenteklubben i Stor-Oslo hvert år til felles vårtreff med kulturelt innslag. Her orienterer Talmann Hans Koren de om lag 50 fremmøtte om bobsleighbanen (bobbanen) fra olympiaden 1952, som var temaet for årets vandring. I motsetning til det journalister og andre har hevdet i ettertid, ble ikke bobkonkurransene avholdt i Korketrekkeren, men i en egen trasé. Kartet på bilde nr. 23783 og oversiktsbildet fra 1952 på bilde nr. 23784 viser hvor bobbanetraséen gikk.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Mai 2015

Lysegrønt kulturlandskap

Av Erik Unneberg

Fra Lynnebakka er det flere gode utsiktspunkter vestover mot kulturlandskapet ved Jarenvatnet. Dette bildet er tatt ganske langt ned i bakken, og vi ser Sølvsberget (493 moh.) i bakgrunnen til venstre, 7,3 kilometer i luftlinje fra der bildet ble tatt fra. Helt i bakgrunnen ser vi Vikerfjell, der det fremdeles ligger sne på toppene.

26 Mai 2015

Våren har kommet til Smalgjermenningen

Av Anka Nordenborg

Våren har kommet til Smalgjermenningen også. Her går vi en umerka sti langs østsiden av vannet som starter ca. 100 meter før den blåmerkede.

26 Mai 2015

Kontraster på Tanum

Av Berit Saghaug Mørck

Løypeskiltet viser vei over jordene mot Vestmarka. Bak står frukttrærne på Tanum gård i full blomst.